Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Πώς θα μειώσετε τους λογαριασμούς

Μικρές συνήθειες χωρίς κόστος ή επεμβάσεις στο σπίτι, όπως το να μη μένει διαρκώς ο φορτιστής του κινητού στην πρίζα, μπορεί φέτος να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει σε μικρότερες καταναλώσεις σε πολλά νοικοκυριά.

 

Παραδείγματα μείωσης της κατανάλωσης χωρίς κόστος

Θέρμανση

  • Διατηρήστε ελεύθερη τη ροή της θερμότητας στον χώρο μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με ρούχα και τοποθετήστε σε απόσταση 15-20 εκατ. άλλα αντικείμενα και έπιπλα
  • Τοποθετήστε ανακλαστήρες θερμότητας ή απλώς το αλουμινόχαρτο που έχετε σπίτι ανάμεσα στην επιφάνεια ανάμεσα σε καλοριφέρ και τοίχο προκειμένου η παραγόμενη θερμότητα να επιστρέφει στον χώρο.
  • Κρατήστε πηγές ψύξης /θερμότητας μακριά από τον θερμοστάτη προκειμένου να μην καταλήγει να λειτουργεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται
  • Ρυθμίστε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία δωματίου χαμηλότερη από 26 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και μεγαλύτερη από 20 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα.

Η #1 εταιρία υπηρεσιών οικονομικής διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών & οικισμών εξοχικών κατοικιών στο νομό Χαλκιδικής.

Μείνετε συντονισμένοι με τη Metron

Ακολουθήστε μας στα Social Media